[{"title":"O nas"}]

Podjetje Maori – standard za sedanjost in prihodnost

Estetsko in vsestransko razmerje med igralcem, prizoriščem in občinstvom sta zelo pomembna dejavnika pri oblikovanju in načrtovanju javne prireditvene površine. Prireditveni prostor mora zadostiti potrebam različnih skupin obiskovalcev, naj gre za umetniške nastope ali konference, javne razprave ali zabavne prireditve. Vsakem tipu dogodka mora ustrezati tudi razporeditev zajemajočih površin.

 

Prizorišče z odrom je lahko na sredini, gledališče ima lahko oder, ki se širi proti občinstvu. Tako obstajajo na primer prizorišča z odrom na njihovi sredini, ali pa gledališča z odrom, ki se širi proti občinstvu. Odri so lahko postavljeni tako, da je prizorišče primerno tudi za predvajanje filmov, javne razprave, športne in zabavne prireditve, manjše seminarje, klubske ali skupinske prireditve, razstave, sprejeme itd. Poleg tega je pomembno, da je prizorišče zasnovano tako, da so v njem med dogajanjem lahko prisotni predstavniki množičnih medijev, da je primerno za govorne nastope, da ima prostore za umetnike in njihove priprave, za produkcijske namene, itd.

 

Oblika prostora najprej temelji na potrebah in željah naročnika, nato so tu meritve in razporeditev posameznih elementov v prostoru. Sledijo ukrepi za dosego in izboljšanje akustike, zelo pomembno vlogo igra prostor namenjen občinstvu. V vsakem primeru mora biti na koncu poti izpolnjena temeljna zahteva vsake dvorane – dober zvok, čudovit pogled in udobno sedenje.

 

Pri opremljanju prireditvenih prostorov je prednost podjetja Maori v bogatih izkušnjah ter sodelovanju z mednarodno priznanimi proizvajalci odrske in scenske tehnike. Smo generalni zastopnik svetovno znanih proizvajalcev Gerriets, Buehnenbau Schnakenberg, Nivoflex, Trenomat, Haussmann, Movecat in Raeder-Busch. Tudi z njimi v sodelovanju načrtujemo, izdelamo in v celoti dobavimo vse potrebno za postavitev prireditvenih prostorov po najvišnjih standardih – izdelano po Vaših željah.

"Gledališče bo preživelo, ker bodo ljudje vedno želeli nastopati v njem" (Piero Rismondo)

 

Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Savlje 87G, 1000 Ljubljana

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal