[{"title":"Novice","url":"\/novice"},{"title":"Novice","url":"\/novice"}]

Novice

Zvočne zavese in sistemi za nadzor akustike ter za zatemnitev prostorov

19.09.2018

Če iščete rešitev za nadzor akustike v vašem prostoru vam pri tem lahko pomagamo v podjetju Maori. Izkušnje smo si pridobili s sodelovanjem pri številnih uspešno zaključenih projektih v Sloveniji in tujini, kot generalni zastopnik podjetja GERRIETS Gmbh pa vam lahko ponudimo patentirane sisteme za nadzor zvoka v prostoru in širok izbor vrhunskih tkanin, ustreznih za izdelava zvočnih in zatemnitvenih zaves. V podjetju MAORI vam lahko ponudimo rešitev na ključ: z vami sodelujemo že v fazi načrtovanja ustrezne rešitve, nato pa dobavimo vse materiale in izdelamo zvočne ali zatemnitvene zavese po meri, ki jih nato tudi montiramo z ustreznimi vodili na ročni ali elektro pogon na vašem objektu.

Primer akustične zavese, ki ločuje sejno sobo od preostale odprte pisarne v podjetju GERRIETS. Uporabljena je 7-slojna zvočna zavesa OFFICE, narejena po meri iz materiala s personaliziranim tiskom. Zavesa se po vodilih TRUMPF 95 pomika z motornim pogonom FRICTION-DRIVE.

 

Zvočne zavese in materiali za nadzor akustike

ozadja za TV studio

Zvočne zavese

Standardne zvočne zavese predstavljajo idealno rešitev za ločevanje različnih prostorov, kjer je zelo pomembno znižanje jakosti zvoka med prostori. Izdelane so v 5 ali 7 slojni izvedbi, nivo hrupa pri 7-slojni verziji pa lahko zmanjšamo do 18 dB. Tkanine iz katerih so izdelane zvočne zavese so zvočno certificirane po normativu DIN ISO in ognjevarne po normativu DIN in EN.
Zvočna zavesa OFFICE je v osnovi 3, 5 ali 7 slojna zvočno izolativna zavesa. Predstavlja učinkovito in prilagodljivo rešitev nemenjeno ločevanju delovnih okolji, ustvarjanju konferenčnih otokov, miselnih rezervarjev ali tihih con. Možen je tudi potisk tkanin po meri in želji naročnika.

Več o izdelkih

Absorbcijske tkanine

Tkanine z visokim koeficientom absorbcije zvoka v prostoru nam pomagajo pri nadzoru zvoka in hrupa v prostoru. Izbiramo lahko med različnimi tkaninami za izdelavo zaves in drugih elementov v prostoru, s katerimi lahko reduciramo zvok in predvsem hrup.
Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije.  


Več o izdelkih

Zvočno odbojne tkanine

Visoko zvočno odbojno blago s prevlečeno zadnjo stranjo in odličnimi zvočno-odbojnimi lastnostmi v prostorih, kjer je to potrebno. Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije. 

Več o izdelkih

Zvočno prepustne tkanine

Negorljivi, lahki in zvočno prepustni materiali za zavese in draperije. Določeni materiali iz te skupine omogočajo digitalni tisk, s čimer prostoru lahko damo osebno noto. Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije. 

Več o izdelkih

Dekorativne in zatemnitvene tkanine

Nudimo vam širok nabor različnih materialov za dekoracijo in zatemnitev vašega prostora. Glede na izbran material lahko z zavesami prostor le delno zatemnimo ali pa naredimo prostor povsem nepropusten za svetlobo. Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije. 

Več o izdelkih

Elementi prilagodljive akustike

Med elemente prilagodljive akustike v prostoru uvrščamo:
Prilagodljive napihljive akustične membrane omogočajo spreminjanje akustičnih lastnosti prostora s pritiskom na gumb. Sistem je najbolj aktiven v razponu 63 - 1.000 Hz, pri osnovnih prekvencah glasbenih inštrumentov.
Druga vrsta je prilagodljiv sistem Gerriets G-sorber, navijalni sistem za stalno vgradnjo z do dvema slojema absorbcijske tkanine, širine od 1 do 4,4 m, največja višina zavese pa je 10 m. 

Več o izdelkih
 

Primeri projektov z uporabo zaves za nadzor akustike v prostoru

Na seznam
Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Savlje 87G, 1000 Ljubljana

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal