[{"title":"Novice","url":"\/novice"},{"title":"Novice","url":"\/novice"}]

Novice

Imitacija zidu iz naravnega kamna pri snemanju serije "Doba uskoka"

12.05.2018

U Stonu na Hrvaškem je potekalo nadaljevanje snemanja serije "Doba uskoka" v produkciji Hrvatske radiotelevizije. Scenograf Igor Juras je kot del ozadja uporabil tudi Gerriets plošče THE ROCK, s katerimi je ustvaril videz zidu iz naravnega lomljenega kamna.

Ekipa HRT, ki jo vodi scenarist in režiser Božidar Domagoj Burić v Stonu nadaljuje s snemanjem igralno-dokumentarne serije "Doba uskoka".

Srednjeveška trdnjava "Veliki kaštio"  je za potrebe snemanja prikazana kot trg Senj iz leta 1450, na njej pa je več prizorov, ki prikazujejo vsakdanje življenje v Senju, prodajo sužnjev na senjskem trgu in obešanje vernikov. Prišli bodo tudi avstrijski plemič Josip Rabatte in Habsburški vojaki v Senju leta 1600, prikazana bo tudi takrata senjska procesija in pa dvoboj Ivana Vlatkovića in Ahmet-age.

Del scenografije Senjskega trga iz leta 1450 so tudi Gerriets dekorativne plošče za oblikovanje scenografije THE WALL, ki nalepljene na  umetno steno predstavljajo odlično imitacijo zidu iz lomljenega naravnega kamna. Več o izdelku  

Fotografije: Igor Juras

Na seznam
Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Špruha 14, 1236 IC Trzin

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal