[{"title":"Novice","url":"\/novice"},{"title":"Novice","url":"\/novice"}]

Novice

ZA ELBPHILHARMONIE V HAMBURGU JE PODJETJE GERRIETS RAZVILO NOVO TEHNOLOGIJO PRILAGODLJIVIH AKUSTIČNIH ROLOJEV G-SORBER

12.06.2017

Uporaba sistemov prilagodljive akustike podjetja Gerriets v veliki in mali dvorani najbolj znane koncertne dvorane na svetu.

Pri načrtovanju in izvedbi koncertne dvorane v Hamburgu je imel sistem prilagodljive akustike ključno vlogo. Ciljna naravnanost pri projektiranju danes omogoča raznoliko in večnamensko uporabo koncertnih dvoran. Med tehnične rešitve sodi tudi uporaba prilagodljivega Absorberja podjetja Gerriets, ki je montiran v Veliki in Mali dvorani. Odmevni čas zvoka je tako mogoče prilagoditi posameznemu namenu uporabe prostora s sistemom pomičnih rolojev.

V Mali dvorani je vgrajenih 52 G-SORBER sistemov, t.j. prilagodljivih navijalnih sistemov z dvema slojema akustične tkanine ABSORBER CS, za popolno zvočno doživetje. Tkanina je nameščena v zaščitnem ohišju na strop in se spusti od zgoraj. Sistem G-SORBER nudi poleg akustičnih prednosti tudi možnost transporta rolojev v strop, ko le-ti niso v uporabi in tako ne vplivajo na videz notranjosti koncertnih dvoranah.

Tudi v Veliki dvorani so uporabili novo tehnologijo G-SORBER. Tu sistemi prilagodljive akustike niso spuščeni v strop, vendar se izvlečejo iz parketa navzgor. Tako se lahko skupaj 81 navijalnih sistemov potopi v tla. Z vgradnjo v tla se lahko prostor obleče v znamenito "belo kožo", ki pomembno vpliva na zvok v novi koncertni dvorani. Za zavese v veliki dvorani je podjetje Gerriets ekskluzivno oblikovalo in razvilo visoko vpojne in izredno trpežne zavese.

Na seznam
Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Špruha 14, 1236 IC Trzin

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal