[{"title":"Novice","url":"\/novice"},{"title":"Novice","url":"\/novice"}]

Novice

Motorizirana zatemnitveno/pregradna zavesa - Baroničina hiša

25.01.2016

Obnova ene najlepših secesijskih stavb v Mariboru je bila zasnovana v Arhitekturnem ateljeju Styria, ki ga vodi David Mišič, kateri je bil tudi odgovorni vodja prenove objekta. Poleg vizualne in materialne prenove objekta, je bilo vodilo obnove prilagoditev objekta namenu in času uporabe - Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v sklopu Univerze v Mariboru.

V podjetju Maori smo s ponosom sodelovali pri dobavi in vgradnji pregradne, zatemnitvene zavese v predavalnici. Zavesa je izdelana iz zatemnitvene tkanine Eclipse, katera nudi visoko stopnjo zatemnitve (do 99%), ima nizko specifično težo in zadovoljuje vse varnostne standarde po negorljivosti tkanine. Zatemnitvena zavesa ločuje predavalnico od preostalega dela večnamenskega prostora, ko je potrebno zagotoviti potrebno intimo za izvajanje predavanj, ko pa je potreba po večjem, enotnem prostoru, se zavesa preprosto odmakne in omogoča uporabo celotnega prostora.

Zatemnitvena zavesa je obešena na aluminijasto vodilo Trumph 95, z motornim pogonom zavese Friction Drive. Posebnost vodila je, da so vsi vidni deli vodila v srebrni barvi, vodilo je krivljeno pod kotom, ter ima motorni pogon Friction Drive, katero se pomika po vodilu in za svoje delovanje ne potrebuje nobenih vrvi. Motorni pogon Friction Drive je izjemno kompaktne zasnove in omogoča, da je zavesa pritrjena direktno nanj. Upravljanje pomika zavese se vrši preko upravljalne enote nameščene na steni, ob govornem pultu predavalnice. Hitrost pomika zavese je konstantna.

Poleg dobave zavesne tehnike je podjetje Maori izvedlo tudi vgradnjo vodila ter električni priklop motornega pogona vodila.

Na seznam
Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Špruha 14, 1236 IC Trzin

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal