[{"title":"Novice","url":"\/novice"},{"title":"Novice","url":"\/novice"}]

Novice

Nova glavna zavesa Hrvatsko narodno kazalište v Zagrebu

26.05.2014

Več kot 50 let je bila v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu nameščena glavna zavesa, izdelana v podjetju Gerriets GmbH. Skozi vsa ta leta je glavna zavesa opravljala svojo funkcijo, vendar je že začela kazati svoja leta. Tako je padla odločitev o menjavi glavne zavese gledališča. Zaradi svojih izkušenj, znanj ter referenc, je bilo za to odgovorno delo izbrano podjetje Maori, v sodelovanju s partnerskim podjetjem Gerriets.

Posebnost glavne zavese v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu je v sistemu odpiranja zavese, saj je uporabljen Wagner sistem odpiranja. To je pomeni višji nivo tehnične zahtevnosti, kjer smo posebno veliko pozornosti namenili pravilni razporeditvi vseh elementov na zavesi, potrebnih za pravilno, predvsem pa estetsko simetrično odpiranje glavne zavese. Poleg naštetega, velja omeniti tudi po naročilu izvedene obrobe harlekina in glavne zavese, izdelane iz niti zlate barve. Glavna zavesa je izdelana iz gledališčeha žameta Ascona, v rdeči barvi, z podlogo iz zatemnitvenega blaga Eclipse, ravno tako v rdeči barvi. Vsi uporabljeni materiali ustrezajo DIN 4201 B1 standardu ognjevarnosti.

Ekipa podjetja Maori je izvedla demontažo obstoječe glavne zavese, demontažo harlekina ter namestila novo glavno zaveso skupaj z novim harlekinom. Celoten sistem gledališke glavne zavese je bil predan zadovolnjim uporabnikom v uporabo za ponovnih 50 let. 

 

 

Na seznam
Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Špruha 14, 1236 IC Trzin

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal