[{"title":"Novice","url":"\/novice"},{"title":"Novice","url":"\/novice"}]

Novice

KSEVT - Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij

16.09.2013

Septembra lani je vrata odprlo Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (krajše KSEVT) v Vitanju. KSEVT je poklon Hermanu Potočniku Noordungu, Slovencu, ki je del svojega življenja posvetil vesoljski znanosti.

Arhitekturna zasnova stavbe KSEVT je delo arhitekturnih birojev Bevk-Perović, Dekleva-Gregorič, Ofis ter Sadar+Vuga. Stavba je sestavljena iz dveh nizkih valjev in predstavlja bivalno kolo, kot je bilo opisano v Potočnikovi knjigi Problem vožnje po vesolju - raketni motor.

Osrednji prostor je glavna okrogla dvorana kot razstavni prostor, ki se skozi polkrožno klančino na obeh straneh nato širi v sosednje prostore. V spodnji dvorani, namenjeni kulturnim prireditvam je podjetje Maori našlo velik izziv. Dvorane ima neobdelano betonsko steno, z različno višino po obodu in za kulturne prireditve je bilo potrebno izdelati vizualno in akustično izboljšavo s pomočjo zaves in vodil.

Kot najboljša izbira se je pokazal sistem vodil TRUMPF 95. Celotna dolžina vodila je skoraj 64m in je bilo po načrtih krivljeno v delavnicah Gerriets.

Akustične zavese so neenakomernih višin in so izdelane iz tkanine Absorber CS s 100% naborom. S tem je dvorana dobila veliko boljše akustične lastnosti in je tako primerna za različne prireditve.

Na seznam
Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Špruha 14, 1236 IC Trzin

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal