[{"title":"Novice"}]

Novice

Na ogled Vam nudimo nabor vseh novosti in obvestil, za katere presojamo, da Vam lahko koristijo pri iskanju novih produktov in rešitev za Vaše potrebe.

Zvočne zavese in sistemi za nadzor akustike ter za zatemnitev prostorov

19. 9. 2018

Če iščete rešitev za nadzor akustike v vašem prostoru vam pri tem lahko pomagamo v podjetju Maori. Izkušnje smo si pridobili s sodelovanjem pri številnih uspešno zaključenih projektih v Sloveniji in tujini, kot generalni zastopnik podjetja GERRIETS Gmbh pa vam lahko ponudimo patentirane sisteme za nadzor zvoka v prostoru in širok izbor vrhunskih tkanin, ustreznih za izdelava zvočnih in zatemnitvenih zaves. V podjetju MAORI vam lahko ponudimo rešitev na ključ: z vami sodelujemo že v fazi načrtovanja ustrezne rešitve, nato pa dobavimo vse materiale in izdelamo zvočne ali zatemnitvene zavese po meri, ki jih nato tudi montiramo z ustreznimi vodili na ročni ali elektro pogon na vašem objektu.

Primer akustične zavese, ki ločuje sejno sobo od preostale odprte pisarne v podjetju GERRIETS. Uporabljena je 7-slojna zvočna zavesa OFFICE, narejena po meri iz materiala s personaliziranim tiskom. Zavesa se po vodilih TRUMPF 95 pomika z motornim pogonom FRICTION-DRIVE.

 

Zvočne zavese in materiali za nadzor akustike

ozadja za TV studio

Zvočne zavese

Standardne zvočne zavese predstavljajo idealno rešitev za ločevanje različnih prostorov, kjer je zelo pomembno znižanje jakosti zvoka med prostori. Izdelane so v 5 ali 7 slojni izvedbi, nivo hrupa pri 7-slojni verziji pa lahko zmanjšamo do 18 dB. Tkanine iz katerih so izdelane zvočne zavese so zvočno certificirane po normativu DIN ISO in ognjevarne po normativu DIN in EN.
Zvočna zavesa OFFICE je v osnovi 3, 5 ali 7 slojna zvočno izolativna zavesa. Predstavlja učinkovito in prilagodljivo rešitev nemenjeno ločevanju delovnih okolji, ustvarjanju konferenčnih otokov, miselnih rezervarjev ali tihih con. Možen je tudi potisk tkanin po meri in želji naročnika.

Več o izdelkih

Absorbcijske tkanine

Tkanine z visokim koeficientom absorbcije zvoka v prostoru nam pomagajo pri nadzoru zvoka in hrupa v prostoru. Izbiramo lahko med različnimi tkaninami za izdelavo zaves in drugih elementov v prostoru, s katerimi lahko reduciramo zvok in predvsem hrup.
Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije.  


Več o izdelkih

Zvočno odbojne tkanine

Visoko zvočno odbojno blago s prevlečeno zadnjo stranjo in odličnimi zvočno-odbojnimi lastnostmi v prostorih, kjer je to potrebno. Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije. 

Več o izdelkih

Zvočno prepustne tkanine

Negorljivi, lahki in zvočno prepustni materiali za zavese in draperije. Določeni materiali iz te skupine omogočajo digitalni tisk, s čimer prostoru lahko damo osebno noto. Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije. 

Več o izdelkih

Dekorativne in zatemnitvene tkanine

Nudimo vam širok nabor različnih materialov za dekoracijo in zatemnitev vašega prostora. Glede na izbran material lahko z zavesami prostor le delno zatemnimo ali pa naredimo prostor povsem nepropusten za svetlobo. Pri izbiri ustreznega materiala za vaš projekt vam lahko svetujemo, v naši delavnici pa izdelamo ter nato montiramo zavese in draperije. 

Več o izdelkih

Elementi prilagodljive akustike

Med elemente prilagodljive akustike v prostoru uvrščamo:
Prilagodljive napihljive akustične membrane omogočajo spreminjanje akustičnih lastnosti prostora s pritiskom na gumb. Sistem je najbolj aktiven v razponu 63 - 1.000 Hz, pri osnovnih prekvencah glasbenih inštrumentov.
Druga vrsta je prilagodljiv sistem Gerriets G-sorber, navijalni sistem za stalno vgradnjo z do dvema slojema absorbcijske tkanine, širine od 1 do 4,4 m, največja višina zavese pa je 10 m. 

Več o izdelkih
 

Primeri projektov z uporabo zaves za nadzor akustike v prostoru

Beri naprej ...

Imitacija zidu iz naravnega kamna pri snemanju serije "Doba uskoka"

12. 5. 2018

U Stonu na Hrvaškem je potekalo nadaljevanje snemanja serije "Doba uskoka" v produkciji Hrvatske radiotelevizije. Scenograf Igor Juras je kot del ozadja uporabil tudi Gerriets plošče THE ROCK, s katerimi je ustvaril videz zidu iz naravnega lomljenega kamna.

Ekipa HRT, ki jo vodi scenarist in režiser Božidar Domagoj Burić v Stonu nadaljuje s snemanjem igralno-dokumentarne serije "Doba uskoka".

Srednjeveška trdnjava "Veliki kaštio"  je za potrebe snemanja prikazana kot trg Senj iz leta 1450, na njej pa je več prizorov, ki prikazujejo vsakdanje življenje v Senju, prodajo sužnjev na senjskem trgu in obešanje vernikov. Prišli bodo tudi avstrijski plemič Josip Rabatte in Habsburški vojaki v Senju leta 1600, prikazana bo tudi takrata senjska procesija in pa dvoboj Ivana Vlatkovića in Ahmet-age.

Del scenografije Senjskega trga iz leta 1450 so tudi Gerriets dekorativne plošče za oblikovanje scenografije THE WALL, ki nalepljene na  umetno steno predstavljajo odlično imitacijo zidu iz lomljenega naravnega kamna. Več o izdelku  

Fotografije: Igor Juras

Beri naprej ...

Materiali za studijsko scenografijo

05. 3. 2018
materiali-za-studijsko-scenografijo

Če potrebujete virtualno ozadje za svojo naslednjo studijsko zgodbo vam v podjetju MAORI lahko ponudimo širok izbor Chromakey materialov za vaš studio, scensko blago, talne obloge v Chromakey barvi, scenske transportne koleščke, lepilne trakove in še mnogo več.

 

ozadja za TV studio

Ozadja za TV studio

Izbirate lahko med blagom v Chromakey modri ali zeleni barvi za virtualno ozadje, strukturnimi materiali za izdelavo studijske scenografije in scenskimi elementi za imitacijo opečnatega ali kamnitega zidu.    

Več o izdelkih
Talne obloge v Chromakey barvi

Talne obloge v Chromakey barvi

Plesni podi v Chromakey zeleni in v Chromakey modri barvi ima nesvetlečo površino, uporabi pa se ga lahko na obeh staneh. Posamezne plošče širine 160 cm lahko spojimo s pomočjo VARIO TAPE traku v enaki barvi.  

Več o izdelkih
Barve in premazi za scenografijo

Barve in premazi za scenografijo

V sodelovanju s svetovno priznanim podjetjem Haussmann nudimo različne barve in premaze; barve za naravno imitacijo rje, fostflourostentne barve, barve za projekcijo na steno, črni mat odrski premazi, vse vrste barv za scenografije ter še veliko več.  

Več o izdelkih
lepilni trakovi

Pritrdilni elementi 

Za različne potrebe nameščanja, pritrjevanja, varovanja, itd. nudimo v podjetju Maori profesionalne elemente, kateri omogočajo hitro in enostavno montažo, hkrati pa je zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti. 

Več o izdelkih

lepilni trakovi

Lepilni trakovi

V pestrem naboru različnih lepilnih trakov, boste zagotovo lahko naši ustreznega za Vaše potrebe – nudimo lepilne trakove za scenografije, talne obloge, plesne/baletne pode, projekcijska platna in še veliko več. 

Več o izdelkih

Transportni koleščki

Transportni koleščki

Nepogrešljiv element pri manipulaciji scenografij v gledališčih, TV studih ali pri transpotnih vozičkih. Možnost izvedbe za občutljiva tla (vulkolan guma), z možnostjo vrtenja okoli svoje osi ali fiksna kolesa.

Več o izdelkih
 

 

Beri naprej ...

VARIO - Plesni podi za profesionalce

21. 2. 2018
vario---plesni-podi-za-profesionalce

VARIO plesni pod, namenjen plesu in baletu je izdelan iz posebnega PVC materiala, ki se povsem ravno oprime tal, odlikuje pa ga izjemna trpežnost. Površina VARIO poda je nesvetleča, na voljo pa vam je v 11 barvnih odtenkih.

Pod širine 160 cm lahko spojimo s pomočjo VARIO lepilnega traku, ki je na voljo v enakih barvnih odtenkih kot plesni pod.

 

 

 

V posebni ponudbi, ki velja do 20.3.2018, vam ob nakupu baletnega poda VARIO 160 v podjetju MAORI podarimo 165 metrov lepilnega traku VARIO.

 

 

 

Izibirate lahko med naslednjimi barvnimi odtenki:

 

 

 

Plesni pod VARIO 160, Barva: črna/bela, širina: 160 cm

Dolžina: 30 m

Šifra izdelka: 17311113

Več o izdelku

Dolžina: 40 m

Šifra izdelka: 17311114

Več o izdelku

 

   

Plesni pod VARIO 160, Barva: črna/siva, širina: 160 cm

Dolžina: 30 m

Šifra izdelka: 17311213

Več o izdelku

Dolžina: 40 m

Šifra izdelka: 17311214

Več o izdelku

 

   

Plesni pod VARIO 160, Barva: chromakey zelena/chromakey modra, širina: 160 cm

Dolžina: 30 m

Šifra izdelka: 17311313

Več o izdelku

Dolžina: 40 m

Šifra izdelka: 17311314

Več o izdelku

 

   

Plesni pod VARIO 160, Barva: siva/rjava, širina: 160 cm

Dolžina: 30 m

Šifra izdelka: 17311413

Več o izdelku

Dolžina: 40 m

Šifra izdelka: 17311414

Več o izdelku

 

   

Plesni pod VARIO 160, Barva: sivo-modra/zelena, širina: 160

Dolžina: 30 m

Šifra izdelka: 17311513

Več o izdelku

Dolžina: 40 m

Šifra izdelka: 17311514

Več o izdelku

 

   

Plesni pod VARIO 160, Barva: rdeča/bež, širina: 160 cm

Dolžina: 30 m

Šifra izdelka: 17311613

Več o izdelku

Dolžina: 40 m

Šifra izdelka: 17311614

Več o izdelku

 

 

Več izdelkov iz skupine: Odrski tapisoni, preproge, plesni in baletni podi

 


 

 

Beri naprej ...

NOVO PROJEKCIJSKO PLATNO V CANKARJEVEM DOMU, ZA UPRIZORITEV DRAME POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI

30. 1. 2018

Ob 100-letnici Cankarjeve smrti je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma zaživela njegova farsa Pohujšanje v dolini šentflorjanski. Kot pomemben del scenografije služi novo projekcijsko platno, ki ga je v sodelovanju z mednarodnim podjetjem Gerriets dobavilo podjetje Maori d.o.o.

Več kot 110 let po prvi uprizoritvi je sta se Pohujšanja lotila ustvarjalca režiser Eduard Miler in dramaturginja Žanina Mirčevska, za izjemno scenografijo je poskrbel Branko Hojnik, videoprodukcija pa je delo Ateja Tutte. Predstavo Pohujšanje v dolini šentflorjanski na velikem odru Gallusove dvorane je v spodnjo fotografijo ujel Peter Uhan.

Perforirano projekcijsko platno GREYSCREEN® je pri višini 9 metrov in skupni širini dobrih 50 metrov tako največje projekcijsko platno v Sloveniji.

Beri naprej ...

Novi lepilni trakovi NEO TAPE

27. 7. 2017

Odrske uprizoritve pogosto zahtevajo označevanje pozicij igralcev in scenskih elementov. Pri podjetju MAORI se zavedamo tovrstnih potreb. V ponudbi imamo nove označevalne lepilne trakove NEO TAPE v štirih različnih neonskih barvah.

Trakovi NEO TAPE so najmenjeni predvsem talnem označevanju pozicij igralcev in scenskih elementov na odru. Izdelani so iz trpežnega tkaninskega materijala in so dobavljivi v štirih različnih barvah: neonsko rumena, neonsko rdeča, neonsko oranžna in neonsko zelena. Trpežen in kvaliteten materijal, iz katerega so NEO TAPE trakovi izdelani omogoča pohodnost in trajnost. Zaradi svoje barve so jasno vidni tudi v slabših osvetlitvenih pogojih.Dolžina traku na rolici znaša 25 m, širina traku znaša 25mm.

Beri naprej ...

ZA ELBPHILHARMONIE V HAMBURGU JE PODJETJE GERRIETS RAZVILO NOVO TEHNOLOGIJO PRILAGODLJIVIH AKUSTIČNIH ROLOJEV G-SORBER

12. 6. 2017

Uporaba sistemov prilagodljive akustike podjetja Gerriets v veliki in mali dvorani najbolj znane koncertne dvorane na svetu.

Pri načrtovanju in izvedbi koncertne dvorane v Hamburgu je imel sistem prilagodljive akustike ključno vlogo. Ciljna naravnanost pri projektiranju danes omogoča raznoliko in večnamensko uporabo koncertnih dvoran. Med tehnične rešitve sodi tudi uporaba prilagodljivega Absorberja podjetja Gerriets, ki je montiran v Veliki in Mali dvorani. Odmevni čas zvoka je tako mogoče prilagoditi posameznemu namenu uporabe prostora s sistemom pomičnih rolojev.

V Mali dvorani je vgrajenih 52 G-SORBER sistemov, t.j. prilagodljivih navijalnih sistemov z dvema slojema akustične tkanine ABSORBER CS, za popolno zvočno doživetje. Tkanina je nameščena v zaščitnem ohišju na strop in se spusti od zgoraj. Sistem G-SORBER nudi poleg akustičnih prednosti tudi možnost transporta rolojev v strop, ko le-ti niso v uporabi in tako ne vplivajo na videz notranjosti koncertnih dvoranah.

Tudi v Veliki dvorani so uporabili novo tehnologijo G-SORBER. Tu sistemi prilagodljive akustike niso spuščeni v strop, vendar se izvlečejo iz parketa navzgor. Tako se lahko skupaj 81 navijalnih sistemov potopi v tla. Z vgradnjo v tla se lahko prostor obleče v znamenito "belo kožo", ki pomembno vpliva na zvok v novi koncertni dvorani. Za zavese v veliki dvorani je podjetje Gerriets ekskluzivno oblikovalo in razvilo visoko vpojne in izredno trpežne zavese.

Beri naprej ...

NOVI GLEDALIŠKI ŽAMET

14. 5. 2017

Gledališki žamet je eleganten, trpežen, gladek in s prefinjenim leskom. Namenjen je izdelavi zaves, preoblačenju oblazinjenega pohištva ali raznim dekorativnim dodatkom.

Podjetje Maori ima v svojem prodajnem programu različne kvalitete gledališkega žameta izdelanega iz bombaža ali poliestra (Trevira CS) oz. mešanice naravnih in kemičnih vlaken. Na voljo so v širinah 140 ali 150 cm in različnih specifičnih težah. Vsi gledališki žameti izpolnjujejo standard ognjevarnih tekstilnih materialov. Struktura površine žameta in površinska masa omogočata absorbcijo zvoka, zato so žameti idealni za izboljšanje akustike v prostoru. Žametni material je tudi sestavni del t.i. “zvočnih zaves”, ki znižujejo nivo hrupa (zvoka) v prostoru. Več o zvočnih zavesah si lahko ogledate preko povezave.

Široki ponudbi gledaliških žametov, sta se v mesecu maju pridružila še dva nova produkta Ascona 380 in Granada.

Gledališki žamet ASCONA 380

Gledališki žamet Ascona 380 je izdelan iz 100% bombaža v širini 140 cm, specifične teže 380 g/m2 in v črni barvi. Blago je trajno negorljivo po DIN 4102 B1 standardu. Dobavljiv je v celih rolah po 50 tm.

Gledališki žamet GRANADA

Gledališki žamet GRANADA je izdelan iz 100% poliestra (Trevira CS), v širini 143 cm, specifična teža blaga je 660 g/m2, zato ga urščamo v skupino težjih gledaliških žametov. Trenutno so v standardni ponudbi štiri barve: rdeča, vinsko rdeča, modra in črna. Možnost barvnih odtenkov po naročilu je pri minimalni količini naročila 150 tm. Blago je trajno negorljivo po EN 13501-1 standardu.

Beri naprej ...

PLESALCI VEDO, KAJ PLESALCI POTREBUJEJO

08. 4. 2017

Maori že vrsto let uspešno trži profesionalne baletne pode nemškega podjetja Gerriets. V prodajnem programu so različni tipi baletnih podov, ki se v osnovi razlikujejo po debelini in specifični teži, ter po povšini, ki je lahko matirana ali sijoča, hrapava ali gladka, eno ali obojestransko uporabna, enobarvna ali s tiskanim vzorcem,… Široki ponudbi obstoječih baletnih podov, sta se v mesecu juniju pridružila še dva nova izdelka VARIO PLUS in VARIO 2.6.

Baletni pod VARIO PLUS

Vario Plus je izdelan iz PVC materiala in ojačan s plastjo steklenih vlaken za večjo dimenzijsko stabilnost. Dobavljiv je v širini 200 cm in debelini 2 mm, specifična teža je 2.600 g/m2. Na voljo je v štirih barvnih odtenkih: črna, bela, siva in temno siva. Uporaba baletnega poda je enostranska, površina je gladka, vendar nesvetleča, ima certifikat ognjevarnega izdelka po EN 13501-1 Bfl-s1 standardu.

 

Baletni pod VARIO 2.6

Vario 2.6 je izdelan iz PVC materiala in dobavljiv je v širini 160 cm, debelina je 2,6 mm in  specifična teža 3.500 g/m2. Na voljo je v treh barvah: črna, siva in temno siva. Površina baletnega poda je nesvetleča, ima certifikat ognjevarnega izdelka po EN 13501-1 Bfl-s1 standardu. Na voljo je v celih rolah po 15 ali 20 tm.

Beri naprej ...

POSEBNI TIL HOLO-GAZA© ZA 3D-PROJEKCIJE

14. 3. 2017

Spektakularne 3D projekcije so sedaj z inovativnimi in ultra-lahkimi projekcijskimi tili enostavne kot še nikoli prej. Od tridimenzionalnih odrskih slik, preko projekcijskih preslikav do hologram učinkov je Holo-Gaza© prepričljiva na vsakem področju 3D projekcije. Posebni til Holo-Gaza© je na voljo ekskluzivno pri distributerju GERRIETS.

Nedavno je postalo podjetje Gerriets izključni distributer za ultra prozorni, zelo odbojni in polarizacijski projekcijski til Holo-Gaza©. Ta se lahko uporablja na različnih področjih. Projekcijski til Holo-Gaza© je primeren za gledališke produkcije, v zaprtih prostorih in za festivale na prostem, za predstavitev izdelkov, v muzejskih objektih ali na razstavah, oziroma za ustvarjanje 3D virtualnih svetov, kot tudi za učinke v realnem času v filmu in televiziji.

Veliko zvezd in podjetij že uporablja Holo-Gaza© in so navdušeni nad njenim učinkom. Tako je bil 3D projekcijski til uporabljen v predstavah legendarne Lady Gaga Tribute, za Davida Bowie na podelitvi Grammy Awards 2016. Kasneje je Beyoncé uprizorila odrsko predstavo na Grammy Awards leta 2017 z uporabo specialnega tila. Samsung je v začetku septembra 2016, pri predstavitvi nove ure Smartwatch Gear S3 uporabil izdelek Holo-Gaza© za 3D projekcijo novega produkta pred gledalci.

Beri naprej ...

NAGRAJENA AKUSTIČNA TKANINA "ABSORBER LIGHT" SEDAJ TUDI V BELI BARVI

24. 1. 2017

Zaradi velikega povpraševanja po zelo lahki, prepustni in zvočno visoko vpojni tkanini "ABSORBER LIGHT", bo le-ta od začetka marca na voljo tudi v beli barvi.

Gerriets širi barvni asortiman "ABSORBER LIGHT" materialov. Tkanina nagrajena z  "Innovationspreis ARCHITEKTUR + OFFICE 2016"  je od marca 2017 dalje na voljo tudi v beli barvi.

Večina akustično visoko vpojnih materialov je debelih, težkih in pogosto močno zatemnijo prostor. Podjetje Gerriets v okviru svojega asortimana ponuja novo, inovativno tkanino "ABSORBER LIGHT", ki je po trenutno znanih podatkih, najboljša obstoječa prosojna akustična tkanina. Združuje tri stvari, ki so bile do pred kratkim skoraj nemogoče: zelo privlačno zasnovo, svetlost prostora in odlično akustiko.

Vse to kaže tudi projektna študija z belo ABSORBER LIGHT tkanino v podjetju za varovanje na področju informacijske tehnologije Open Systems AG v Švici. Zahteva omenjene IT družbe je: odprt koncept pisarn (prostor v prostoru) s približno 800 m², ki morajo biti akustično optimizirane in ponujajo pogled na Alpe - idealno področje za uporabo "ABSORBER LIGHT" tkanine. V sodelovanju s projektno pisarno Meury Architektur, je podjetje Gerriets dobavilo 90 m2 belega "ABSORBER LIGHT" materijala za stene notranjih prostorov. Stropovi prostorov, kjer je bila študija izvedena, so bili prekriti z 100 m² Gerriets muslin tkanine.

Posebnost "ABSORBER LIGHT" tkanine predstavlja osnovna širina 3m. Upoštevajoč normalno višino prostorov je tako mogoče "ABSORBER LIGHT" tkanino obdelati brezšivno. Poleg standardnih barv - svetlo bež, peščeno rjava, antracit, srebrno siva in sedaj tudi bela - so posebne barve na voljo v količini 120 tm ali več.

Prepričajte se sami in zahtevajte vzorec. Izdelek je na voljo izključno pri podjetju Gerriets oziroma pri podjetju MAORI. Pokličite na 01 430 52 79 ali pošljite e-mail na naslov info@maori.si. Z veseljem vam bomo osebno svetovali.

Beri naprej ...

RAZŠIRJENA DRUŽINA GLEDALIŠKIH MOLTONOV

10. 11. 2016

Duvetyne (molton) tkanina je v prireditveni industiji postala nepogrešljiva. Posebno mesto ima pri velikih in malih prireditvah na gledaliških in opernih odrih po celem svetu. To je zaradi vsestranskih lastnosti tkanine: mehak otip, močna zatemnitev, dobra absorpcija zvoka, izredna vzdržljivost - vse to po neverjetno ugodni ceni.

Gerriets Duvetyni (moltoni) so na voljo v različnih kvalitetah oz. specifičnih težah, ter so tako vsestransko uporabni za obloge sten, podestov, kot pregradne zavese, ozadja v fotografskih ateljejih in filmskih studiih, za okrasitev odrov, scenografije in izložbenih oken, kot konfekcionirane zavese z ali brez nabora. Podjetje Gerriets vam nudi raznovrstne rešitve za široko področje uporabe.

Predstavljamo vam štiri različne tipe moltonov, med katerimi izpostavljamo "Odrski molton Duvetyne 300" in nov produkt "Tkanina za posebne učinke ZVEZDNI PRAH".

 

1. NOVO: Odrski molton Duvetyne 300

Odrski molton Duvetyne 300 je sestavljen iz 85 % bombaža in 15 % viskoze. Materijal je na voljo v črni barvi. Specifična teža znaša 325 g/m². Duvetyne 300 je uporaben takrat, kadar ni potrebna popolna zatemnitev prostora in hkrati ni potrebna barvna globina tkanine, kakršno ima tkanina R55.

2. NOVO: Tkanina s posebnim učinkom Zvezdni prah

Nov produkt iz portfelja Gerriets moltonov je tudi tkanina s posebnim učinkom »Zvezdni prah«, ki se svetlika, kadar je izpostavljena svetlobi. Spominja na zvezdnato nebo in je odlična za uporabo na področju zabavnih oddaj in za dekoracijo. Specfična teža 400 g/m2 daje tkanini izrazito svetlobno neprepustnost.

3. Gledališki molton Duvetyne R 55

Črni gledališki molton Duvetyne R55 podjetja Gerriets je sinonim za vrhunsko kakovost. Specifična teža tkanine znaša 325g/m². Intenzivna črna barva tkanine R55 zagotavlja izredno zatemnitev in minimalno prosojnost svetlobe. Kosmatena površina tkanine omogoča optimalno absorpcijo zvoka, zato tkanina izboljšuje akustiko v prostoru. Kljub robustnost se Duvetyne R55 lahko trga po širini. Tkanina je na voljo poleg črne še v dvanajstih drugih standardnih barvah in je dobavljiva glede na povpraševanje.

4. Dekomolton

Dekomolton je na voljo v široki paleti barv. Barvno skupino predstavlja 70 barv, med katerimi je 14 standardnih barv, katere so vedno na voljo in v nekaj dneh dobavljive glede na povpraševanje v manjšem obsegu. V nasprotju z Duvetyne R55 je Dekomolton lažja tkanina (165 g/m2) in ima nižjo stopnjo zvočne izolacije. Dekorativna tkanina je prosojna, kar je idealno za atmosfersko osvetljevanje.

 

Velja za Gerriets: Duvetyne (molton) tkanine so vedno na zalogi. Pri velikih količinah so dobavljive v kratkem času, razen v posebnih barvah in konfekcioniranih izdelkih.

Maori: Duvetyne R55 v črni barvi je vedno na zalogi, ostale tkanine so dobavljive v zelo kratkem času, razen v posebnih barvah in konfekcioniranih izdelkih.

Beri naprej ...

POSEBNA NAGRADA ZA ZVOČNO ZAVESO "ABSORBER LIGHT" IN ZVOČNO ZAVESO "OFFICE"

02. 11. 2016

Na sejmu Orgatec, ki se je odvijal v Kölnu od 25. do 29.10.2016, je podjetje Gerriets prejelo "Posebno nagrado" arhitekturne revije AIT in xia Intelligente Architektur za kinetično akustično zaveso OFFICE in za superabsorbcijsko akustično tkanino ABSORBER LIGHT.

Z natečajem na arhitektirno dizajnerskem področju priznana arhitekturna revija podeljuje nagrado "Innovationspreis ARCHITEKTUR + OFFICE"  za izdelke in rešitve na trgu, ki "izpolnjujejo posebne zahteve na področju arhitekture" (AIT). Merila za ocenjevanje vključujejo vsestransko možnost uporabe izdelkov zvoljo oblike in funkcionalne kakovosti, ter tehnične komponente inovativnosti.

Kinetična akustična zavesa "OFFICE" omogoča večnamensko uporabo prostora. 5- do 12- slojna zvočna zavesa je eleganten rezultat razvoja klasične zvočne zavese, ki se uporablja v gledališču. Spretno izbrana kombinacija različnih materialov z relativno nizko specifično težo omogoča zmanjšanje hrupa do -26 dB.

Z akustično tkanino ABSORBER LIGHT je sedaj mogoče, kar je bilo do nedavnega nemogoče: kombinacija prosojnosti in popolnoma uravnotežena akustika. Transparentni in hkrati superabsorbirni materijal uporablja mikro reže v tkanini za absorbcijo zvoka in predstavlja začetek povsem nove generacije tekstil.

Razsodba žirije za produkta podjetja Gerriets "ABSORBER LIGHT" in zvočna zavesa "OFFICE": "Soba na gumb - preprosta in učinkovita metoda za prefinjeno zasebnost; prostor za sestanke, za sprostitev ali za akustično in optično delitev velikih pisarn. Dobro razdelan sistem vodil z nešteto možnostmi oblikovanja, raznolika ponudba tekstilij in prvovrstna izvedba podjetja Gerriets je v celoti prepričala žirijo. (AIT)."

Beri naprej ...

NOVEMBRSKA AKCIJA VERIŽNIH DVIGAL

19. 10. 2016

MOVECAT je eden vodilnih proizvajalcev verižnih motorjev s katerim smo proti koncu leta pripravili posebno prodajno akcijo štirih kompletov verižnih dvigal z vso potrebno dodatno opremo za takojšnjo uporabo.

Verižni motorji in pripadajoča oprema MOVECAT so vrhunska izbira nemške kakovosti, ki presega pričakovanja o robustnosti, zanesljivosti, življenjski dobi in zagotavljanju varnosti. Glede na načine uporabe na našem tržišču smo se odločili za ponudbo verižnih motojev iz razreda D8+, ki z dvema neodvisnima zavorama omogočata sestavljalna in razstavljalna dela brez dodatnih sekundarnih zaščitnih elementov ali zamudnega dodatnega varovanja. Ker pa se zavedamo specifičnosti trga, so motorji v akciji iz serije LITE, ki poleg vseh vrhunskih lastnoti ponuja tudi ekonomičnost.

Beri naprej ...

Odrska in scenska oprema - PUC Zalog

05. 7. 2016

V mesecu maju je bila slavnostna otvoritev novega Poslovno upravnega centra (PUC) v Zalogu pri Ljubljani. V sklopu centra je tudi večnamenska multimedijska dvorana, katera lahko gosti gledališke predstave, pevske nastope (koncerte), kongrese, seminarje ter kino predstave. Podjetje Maori d.o.o. je v celoti dobavilo in vgradilo odrsko ter scensko tehniko.

Večnamenska dvorana PUC Zalog je zasnovana na način, da lahko gosti širok nabor raličnih dogodkov in prireditev. Glavna gledališka zavesa dimenzij 12,5 x 5,5 m je obešena na aluminijast sistem vodil Trumph 95, z elektromotornim pogonom, katerega se lahko upravlja iz odra ali pa iz tehnčne kabine. Glavna zavesa, kot tudi harlekin, sta izdelana iz gledališkega žameta Alicante. Gledališki žamet Alicante je iz materiala 100% Trevira CS in kot tak negorljiv po DIN 4102 B1 standardu, hkrati pa tudi izjemno trpežen in zagotavlja dolgo življenjsko dobo uporabe, z minimalnimi stroški vzdrževanja. 

Tako kot glavna gledališka zavesa, je tudi zadnja zavesa obešena na sistem aluminijastih vodil Trumph 95, vendar z ročno manipulacijo pomika zavese. Zadnja zavesa, stranske zavese (ulice) in sufite so izdelane iz gledališkega moltona, tkanine Duvetyne CS, iz materiala 100% Trevira CS. Stranske zavese so pritrjene na sistem vrtljivih konzol, kar omogoča največjo stopnjo prilagodljivosti postavitve zavesne tehnike prireditvenega odra.

Poleg navedene zavesne tehnike smo v podjetju Maori dobavili ter vgradili tudi sistem (nosilce) za obešanje razsvetljave in ozvočenja, katere je možno pritrditi na aluminijaste palične nosilce, nameščene pod stropom dvorane.

Beri naprej ...

Sandbags - obtežilne vrečke

13. 5. 2016

V podjetju Maori smo na tržišče lansirali popolnoma novo produktno skupino - obtežilne vrečke oziroma t.i. sandbag-e. To so visoko kakovostne obtežilne vrečke, v celoti plod razvoja našega podjetja, ravno tako pa poteka izdelava celotne produktne skupine v prostorih podjetja Maori.

Praktično vsak teater, opera, kulturni dom, TV ali produkcijski studio, kongresni center, itd. potrebuje v svojem naboru opreme za optimalno delovanje različne elemente obtežitve. Tako smo se v podjetju Maori lotili razvoja lastne produktne skupine t.i. sandbag-ov. Osnovno vodilo pri snovanju sandbag-ov je bilo izdelava končnega izdelka, kateri bo kvalitetne izdelave, imel možnost večnamenske uporabe ter z dolgo življenjsko dobo. Več mesecev raziskav, testiranj, izdelav različnih krojev in prototipov je pripeljalo do izdelave končnih produktov, izdelanih iz najboljših materialov, optimalno oblikovanih za različne namene in vrste uporabe.

Tako smo pripravili več različnih oblik obtežilnih vrečk, katere se ločijo po namenu uporabe, obliki in teži. Vse so izdelane iz zelo trpežne tkanine za zunanji sloj v črni barvi, impregnirane s florokarbonsko smolo, ki ne prepušča vode in morebitnih nečistoč. Tako je zagotovljena najvišja vzdržljivost vrečke ob hkratni izjemno visoki natezni trdnosti zunanjega sloja obtežilne vrečke. Hrbtna stran zunanje tkanine je prevlečena s slojem poliuretana in ne prepušča prahu ali vode. Polnio sandbag-ov je specialni suhi pesek, vstavljen v dodatni PVC zaščitni foliji.

Vrečke imamo ergonomsko oblikovane ročaje za prenašanje, pritrdilne obročke iz nerjaveče kovine za povezovanje različnih vrvi, določene obtežilne vrečke imajo tudi samozatezne povezovalne pasove, odsevne trakove (povezovanje na šotorske konstrukcije), kateri se svetijo v temi (za uporabo npr. pri stranskih zavesah v gledališčih) in podložno protidrsečo gumo (trpežen gumiran sloj za namestitev sandbag-a na npr. lučno ali fotografsko stojalo). Možnost je dobave s potiskom Vaše lastne blagovne znamke ali tudi izdelave velikosti oziroma oblike po naročilu.

Beri naprej ...

Sejem Prolight+Sound 2016

11. 4. 2016

Sejem Prolight+Sound vsako leto gostijo na frankfurtskem sejmišču in predstavlja enega največjih sejmov iz področja odrske, scenske tehnike ter profesionalnih sistemov ozvočenja in razsvetljave. Na sejmu vsako leto razstavljajo praktično vsi ponudniki rešitev/produktov iz navedenih področij, med drugim tudi podjetje Gerriets, katerega ekskluzivni zastopnik za področje Slovenije in držav bivše Jugoslavije smo v podjetju Maori d.o.o.

Letos je imela udeležba na sejmu Prolight+Sound za podjetje Maori še posebno težo, saj je bila razstavljena, na razstavnem mestu Gerriets, nova linija produktov - profesionalne obtežilne vrečke oziroma sandbag, katere proizvajamo v podjetju Maori tudi pod Gerriets blagovno znamko, za prodajo skozi njihove prodajno-promocijske aktivnosti. Nova produktna linija sandbag je požela ogromno zanimanja, predvsem za področja uporabe v televizijskih in fotografskih studijih, produkcijskih hišah ter teatrih. Optimalno zasnovana oblika sandbag-ov, skrbno izdelani detajli in visoka kvaliteta izdelave so se odrazile v prejetih naročilih že v času sejemske razstave.

Beri naprej ...

Novi Gaffer lepilni trakovi

10. 2. 2016
novi-gaffer-lepilni-trakovi

Gaffer lepilni trakovi so nepogrešljiv gradnik vsake scenografije, organizacije sejma, prireditve, lahko pa se uporabijo tudi kot trakovi za označevanje. Ker želimo v podjetju Maori omogočiti najboljšo možno pripravo slehernega dogodka, Vam sedaj nudimo tudi Gaffer lepilne trakove v različnih barvnih odtenkih.

Najbolj pogosta je uporaba Gaffer lepilnih trakov v črni, beli in sivi mat barvi. Kot novost Vam v podjetju Maori nudimo Gaffer lepilne trakove tudi v rdeči, zeleni, modri ter rumeni mat barvi. Preverjena kvaliteta, je Vaša garancija za lepilni trak z odličnimi lastnostmi - izjemen oprijem na praktično vseh podlagah ter odstranjevanje Gaffer lepilnega traku brez poščanja sledi na zalepljeni površini. Trakovi so na voljo v dveh različnih širinah, poleg standardne širine 50 mm, so na voljo tudi v kolutih širine 25 mm. Dolžina lepilnega traku na kolutu je 50 tm.

Vsi lepilni trakovi iz našega prodajnega programa, poleg Gaffer lepilnih trakov nudimo še vrsto ostalih lepilnih trakov - Vario, dvostranski ter tekstilni lepilni trakovi, fluorescentno/fosforni lepilni trakovi, itd., so vedno na zalogi v našem skladišču, na naslovu podjetja Maori. Vljudno vabljeni, da Vam predstavimo nabor naših rešitev in pripravimo Vašim potrebam prilagojeno ponudbo.

Vaša ekipa Maori

Beri naprej ...

Motorizirana zatemnitveno/pregradna zavesa - Baroničina hiša

25. 1. 2016
motorizirana-zatemnitveno/pregradna-zavesa---baroničina-hiša

Obnova ene najlepših secesijskih stavb v Mariboru je bila zasnovana v Arhitekturnem ateljeju Styria, ki ga vodi David Mišič, kateri je bil tudi odgovorni vodja prenove objekta. Poleg vizualne in materialne prenove objekta, je bilo vodilo obnove prilagoditev objekta namenu in času uporabe - Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v sklopu Univerze v Mariboru.

V podjetju Maori smo s ponosom sodelovali pri dobavi in vgradnji pregradne, zatemnitvene zavese v predavalnici. Zavesa je izdelana iz zatemnitvene tkanine Eclipse, katera nudi visoko stopnjo zatemnitve (do 99%), ima nizko specifično težo in zadovoljuje vse varnostne standarde po negorljivosti tkanine. Zatemnitvena zavesa ločuje predavalnico od preostalega dela večnamenskega prostora, ko je potrebno zagotoviti potrebno intimo za izvajanje predavanj, ko pa je potreba po večjem, enotnem prostoru, se zavesa preprosto odmakne in omogoča uporabo celotnega prostora.

Zatemnitvena zavesa je obešena na aluminijasto vodilo Trumph 95, z motornim pogonom zavese Friction Drive. Posebnost vodila je, da so vsi vidni deli vodila v srebrni barvi, vodilo je krivljeno pod kotom, ter ima motorni pogon Friction Drive, katero se pomika po vodilu in za svoje delovanje ne potrebuje nobenih vrvi. Motorni pogon Friction Drive je izjemno kompaktne zasnove in omogoča, da je zavesa pritrjena direktno nanj. Upravljanje pomika zavese se vrši preko upravljalne enote nameščene na steni, ob govornem pultu predavalnice. Hitrost pomika zavese je konstantna.

Poleg dobave zavesne tehnike je podjetje Maori izvedlo tudi vgradnjo vodila ter električni priklop motornega pogona vodila.

Beri naprej ...

Nova glavna zavesa - Slovensko narodno gledališče Maribor

22. 10. 2015
nova-glavna-zavesa---slovensko-narodno-gledališče-maribor

S ponosom vam postavljamo na ogled novo glavno gledališko zaveso na odru Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru. Podjetje Maori je bilo, zaradi svojih referenc, znanja ter izkušenj, izbrano za dobavo noke gledališke zavese, katera je zamenjala 22 let staro žametno zaveso.

Skozi več kot dva desetlatja, je stara glavna zavesa služila svojemu namenu, vendar je počasi pričela kazati znake svoje obrabe. Tako je padla odločitev za njeno zamenjavo. V podjetju Maori, smo skupaj s partnerskim podjetjem Gerriets, izdelali novo glavno zaveso. Izdalana je iz gladališkega žameta, v rdeči barvi, za sistem dvodelanega horizontalnega odpiranja in v dimenzijah 10,8 m višine ter 18,0 m skupne širine. Gledališki žamet nudi odličen izgled glavne zavese, lepo globoko rdečo barvo, je trajno negroljiv, hkrati pa nudi tudi dobre akustične lastnosti - absorpcija zvoka v dvorani. Nova glavna zavesa je bila predana v uporabo in prepričani smo, da bo odlično opravljala svojo nalogo, vsaj tako dolgo, kot stara zavesa.

Beri naprej ...

Zavesa za skrivanje pododrja narejena iz Duvetyne R 55

01. 7. 2015
zavesa-za-skrivanje-pododrja-narejena-iz-duvetyne-r-55

Gerriets zavesa za skrivanje pododrja, predpripravljena, čistih linij in opremljena s posebnim dvostranskim lepljivimi trakom. Enostavno pritrjevanje s trakom, ki močno lepi tudi blago duvetyne.

Material: Duvetyne R55
100 % bombaž, barva: črna, teža: 300 g/m²,
Negorljivost po standardu: DIN 4102 B1, NF M1, NFPA 701.

Zaključek:
Zgoraj in spodaj robljeno.
Stranice brez zaključka.

Na voljo v standardnih višinah 20/40/60/80/100 cm in dobavljivo le v celih kosih po 60 metrov.

Beri naprej ...

Prenovljena spletna stran Maori

04. 8. 2014

Podjetje Maori spoštovanim obiskovalcem naše spletne strani, s ponosom predstavljamo prenovljeno spletno stran. Glavno vodilo prenove spletne strani je izdelava uporabniku prijazne spletne izkušnje, kjer lahko na enem mestu, na enostaven način dobi vse iskane informacije povezane na dejavnost podjetja Maori – vrhunske rešitve iz področja odrske in scenske tehnike.

Poleg vseh tehničnih podatkov širokega spektra rešitev in produktov, katere nudimo v podjetju Maori, lahko na prenovljeni spletni strani najdete tudi slike in videe izvedenih projektov/primerov iz prakse, v centru za prenos, pa si lahko ogledate in prenesete na svoj računalnik vso tehnično in promocijsko gradivo.     

Ena izmed novosti je naročanje na spletne novice podjetja Maori. Če želite biti obveščeni o vseh novostih, zadnjih trendih, novih tehničnih rešitvah, novih scenskih materialov, se zgolj s klikom prijavite in ekipa podjetja Maori bo skrbela za ažurno prejemanje novic.

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato Vas vljudno prosimo za komentarje, vtise in morebitne pohvale, da bomo skupaj naredili spletno stran Maori še bolj uporabno ter privlačno.

Vaša ekipa Maori

Beri naprej ...

Razstavni prostor Gorenje

01. 7. 2014
razstavni-prostor-gorenje

Slovensko podjetje Gorenje je letos že šestič zapored sodelovalo na mednarodnem sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu. Sejem IFA se glede na število medijskih ekip, ki jo spremljajo, uvršča na deseto mesto medijsko najodmevnejših dogodkov na svetu.

Prav zaradi tega je Gorenje postavilo razstavni prostor vreden tega dogodka. Za projekt in design je poskrbel Gorenje Design Studio, za celotno izvedbo razstavnega prostora pa podjetje Elgo Intenational iz Velenja. Izbrali so povsem nov koncept razstavnega prostora v dveh nadstropjih. Skupna velikost razstavnega prostora je znašala kar 750 kvadratnih metrov.
 
Del opreme so bile tudi tkanine in platna Gerriets. Razstavni prostor so omejevala štiri ločena projekcijska platna SHOW, ki omogočajo tako projekcijo od spredaj kot projekcijo od zadaj. Bloki projekcijskih platen, stene in stena stopnišča so bila odeta v scenski material CONTRA-H FINE črne barve, ki da površinam posebno privlačno strukturo. Zaradi posebnih protipožarnih zahtev prirediteljev sejma, se za strop razstavnega prostora uporabljajo le tkanine, ki ustrezajo tem pogojem. Za ta namen je bila uporabljena SPRINKLER MREŽA BW VDS v črni barvi.
Beri naprej ...

Nova glavna zavesa Hrvatsko narodno kazalište v Zagrebu

26. 5. 2014

Več kot 50 let je bila v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu nameščena glavna zavesa, izdelana v podjetju Gerriets GmbH. Skozi vsa ta leta je glavna zavesa opravljala svojo funkcijo, vendar je že začela kazati svoja leta. Tako je padla odločitev o menjavi glavne zavese gledališča. Zaradi svojih izkušenj, znanj ter referenc, je bilo za to odgovorno delo izbrano podjetje Maori, v sodelovanju s partnerskim podjetjem Gerriets.

Posebnost glavne zavese v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu je v sistemu odpiranja zavese, saj je uporabljen Wagner sistem odpiranja. To je pomeni višji nivo tehnične zahtevnosti, kjer smo posebno veliko pozornosti namenili pravilni razporeditvi vseh elementov na zavesi, potrebnih za pravilno, predvsem pa estetsko simetrično odpiranje glavne zavese. Poleg naštetega, velja omeniti tudi po naročilu izvedene obrobe harlekina in glavne zavese, izdelane iz niti zlate barve. Glavna zavesa je izdelana iz gledališčeha žameta Ascona, v rdeči barvi, z podlogo iz zatemnitvenega blaga Eclipse, ravno tako v rdeči barvi. Vsi uporabljeni materiali ustrezajo DIN 4201 B1 standardu ognjevarnosti.

Ekipa podjetja Maori je izvedla demontažo obstoječe glavne zavese, demontažo harlekina ter namestila novo glavno zaveso skupaj z novim harlekinom. Celoten sistem gledališke glavne zavese je bil predan zadovolnjim uporabnikom v uporabo za ponovnih 50 let. 

 

 

Beri naprej ...

Nov cenik Gerriets 2015

26. 5. 2014

Cenjene poslovne partnerje in kupce obveščamo, da je z 01.05.2015 stopil v veljavo nov cenik Gerriets produktov – materiali za zavese, scenografije, plesni/baletni podi, projekcijska platna ter vodil zavesne tehnike.

Beri naprej ...

Gerriets ponovno nagrajen – Trevira CS Silver Member

26. 5. 2014

Tudi tretje leto zapored je bilo podjetje Gerriets nagrajeno s statusom Trevira CS Silver Mamber. Po letih 2013 in 2014, sedaj tudi v letu 2015 Gerriets s ponosom nosi ta časten naziv.

Podjetje Maori ekskluzivno nudi Gerriets rešitve na področju Slovenije ter držav bivše Jugoslavije in s ponosom nudimo našim strankam vrhunske tkanine Gerriets.

Beri naprej ...

Panoramske podobe Asisi

11. 12. 2013
panoramske-podobe-asisi

"LEIPZIG 1813 - In the confusion of the Battle of the Nations" se je preselil v Asisi Panometer. Umetnik Yadegar Asisi je odprl svojo razstavo v Leipzigu "LEIPZIG 1813 - In the confusion of the Battle of the Nations" 3. avgusta 2013, za katero je bilo potrebno 5 let načrtovanja in priprav.

Monumentalna krožna slika je visoka približno 32 metrovin široka 111 metrov in prikazuje Leipzig kmalu odločilni bitki narodov. Ogromna panoramska slika je postavljena na GerrietsJOKER 95 sistem vodil, ki je bil uporabljen tudi na drugih lokacijah v Dresdnu in Berlinu. Skoraj 400 metrov vodil JOKER 95 je bilo uporabljenih v Leipzigu.

Skupaj skoraj 900 metrov vodila JOKER 95 je bilo uporabljenih na različnih lokacijah. Dva kroga z obsegom 111 metrov sta pritrjena eden na 35 metrih višine za zgornjo pritrditev in eden na višini treh metrov za sidranje. Dodatno je uporabljenih še približno 60 metrov vodil za shranjevanje ostalih slik, ki niso bile predstavljene.

Pred panoramsko sliko je pritrjeno dodatno krožno vodilo JOKER 95. Nanj je pritrjenih 111KABUKI G2 spustnih enot ki so jih uporabili za predstavitev novih podob skritih za prekrivnim platnom.

Krožno vodilo prekrivnega platna in panoramskih slik je zaradi lažje montaže možno spustiti do tal. Dodatnih 30 metrov skladiščnih vodil je namenjenih za lažje in hitrejše menjavanje različnih panoramskih slik.

Beri naprej ...

KSEVT - Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij

16. 9. 2013
ksevt---kulturno-središče-evropskih-vesoljskih-tehnologij

Septembra lani je vrata odprlo Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (krajše KSEVT) v Vitanju. KSEVT je poklon Hermanu Potočniku Noordungu, Slovencu, ki je del svojega življenja posvetil vesoljski znanosti.

Arhitekturna zasnova stavbe KSEVT je delo arhitekturnih birojev Bevk-Perović, Dekleva-Gregorič, Ofis ter Sadar+Vuga. Stavba je sestavljena iz dveh nizkih valjev in predstavlja bivalno kolo, kot je bilo opisano v Potočnikovi knjigi Problem vožnje po vesolju - raketni motor.

Osrednji prostor je glavna okrogla dvorana kot razstavni prostor, ki se skozi polkrožno klančino na obeh straneh nato širi v sosednje prostore. V spodnji dvorani, namenjeni kulturnim prireditvam je podjetje Maori našlo velik izziv. Dvorane ima neobdelano betonsko steno, z različno višino po obodu in za kulturne prireditve je bilo potrebno izdelati vizualno in akustično izboljšavo s pomočjo zaves in vodil.

Kot najboljša izbira se je pokazal sistem vodil TRUMPF 95. Celotna dolžina vodila je skoraj 64m in je bilo po načrtih krivljeno v delavnicah Gerriets.

Akustične zavese so neenakomernih višin in so izdelane iz tkanine Absorber CS s 100% naborom. S tem je dvorana dobila veliko boljše akustične lastnosti in je tako primerna za različne prireditve.

Beri naprej ...

Gerriets in brata Bouroullec v Parizu

15. 8. 2013
gerriets-in-brata-bouroullec-v-parizu

Nekdanja francoska kraljeva palača v Louvru skupaj z porušeno palačo Palais des Tuileries tvori pariško mestno palačo. Gerrietsu je bil zaupan velik začasni predor za razstavo svetovno znanih bratov Bouroullec pred nekaj tedni.

Ta visoko inovativni projekt sestavlja 40 m dolg, 11.50 m visok in 9.50 m širok predor izdelan iz belega stretch materiala. Sestavlja ga 19 okroglih profilov s premerom 50 mm, ki podpirajo konstrukcijo predora in so nameščeni na razdalji 2.25 m. Podnožje in stene predora so pritrjene v za to posebej skonstruirane adapterje. Namestitev predora je trajala manj kot teden dni.

Razstava bratov Bouroullec, ki predstavlja pohištvo in notranji design je odprta od aprila in bo vrata zaprla 1. septembra letos.

Za več informacij obiščite www.lesartsdecoratifs.fr

Beri naprej ...

ABTT Product Award for the Gerriets Batten Clew

10. 7. 2013
abtt-product-award-for-the-gerriets-batten-clew

Zbornica British Theatre Technicians je nagradila izdelek Gerriets Batten Clew z nagrado izdelek leta 2013 v kategoriji tehnike in vzvodov na ABTT sejmu v Londonu, ki je potekal od 12.-13. junija 2013.

Novi Gerriets Batten Clew je inovativni izdelek za prenos teže bremena razvit v sodelovanju z Bavarian State Opera v Nemčiji. Batten Clew omogoča enakomerno obremenitev vseh gledaliških nosilcev z enostavni obešalnim sistemom.

Batten Clew je dobavljiv v osmih različnih izvedbah glede na obešanje saj se ga lahko obesi na dve oz do 12 nosilcev, odvisno od zmožnosti gledališča in teže bremena. Tako se razpon obremenitve lahko giblje od 500 kg do 6.000 kg. 

Sistem je modularen oz. sestavljiv in temelji na principu podvajanja posameznih individualnih elementov. Odprtine kljuk so okrogle oblike in namenjene za obešanje na cevi do 70 mm (2 ½"). Po naročilu, se lahko odprtine izdelajo tudi v pravokotni obliki za cevi oglatega prereza.

Več zaporednih Batten Clews lahko uporabljate le, če lahko zagotovite enakomerno in sinhronizirano premikanje bremena ročno ali motorizirano.

Variante Gerriets Batten Clew:
• 2-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 1,000 kg
• 3-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 1,500 kg 
• 4-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 2,000 kg 
• 5-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 2,500 kg 
• 6-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 3,000 kg 
• 8-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 4,000 kg
• 10-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 5,000 kg
• 12-way Batten Clew, maksimalna obremenitev: 6,000 kg

Maksimalna obremenitev na najnižji točki je določena po standardu DIN 13889.

Tehnični podatki:
• Nosilnost na kljuko: 500 kg
• Premer odprtine na kljuki: 70 mm
• Premer sornika: 20 mm
• Premer sornika pri 6-Way Batten Clew ali več: 30 mm
• Razmak med dvema odprtinama na kljukah: 200 mm do 400 mm, po naročilu tudi več.

Beri naprej ...

Dobrodošli na sejmu SHOWTECH 2013 v Berlinu

10. 7. 2013
dobrodošli-na-sejmu-showtech-2013-v-berlinu

Showtech 2013 v Berlinu je ponovno pričakovano gostil veliko znanih in veliko novih obrazov na razstavnem prostoru Gerriets. Na ogled je bilo postavljenih veliko novih inovativnih produktov tega leta. Vsi so bili povabljeni tudi v gostoljubni Gerriets Caffe na okrepčilo. Ekipa Gerriets in številni mednarodni predstavniki podjetja so podajali široki zainteresirani javnosti nasvete in informacije o proizvodih Gerriets. Pri Gerrietsu smo zelo zadovoljni z odzivom naših strank.

Ponovno se je pokazalo, da je naš Sourcebook z več kot 600 stranmi zelo popularen pri naših strankah. Iz nove skupine izdelkov smo predstavili odlično zatmenitveno blago LUNAR, ki se ga lahko uporablja za različne aplikacije. Tudi nova serija naših G-mesh kovinskih mrež se je pokazala kot zelo priljubljena tako kot dekorativni kot tudi arhitekturni material. Novi VARIO COLOUR & TRANSPARENT & SPARKLE , široka paleta VARIO plesnih podov, in MALTA, novi, lahek in močan bombažni material, s bili vsi sprejeti z velikim zanimanjem javnosti.


Predstavili smo tudi vrsto nadgradenj in izboljšav na našem tehničnem programu. Med njimi optimiziran KABUKI sistem z LED indikatorji in novi kolešček za sistemaTRUMPF95 in KING. Naš tehnični razvojni oddelek je predstavil CARGO bridge cranein montažno ploščico G-TWIST za enostavno pritrditev vodil TRUMPF95 na strop ali podkonstrukcijo. Pod transparentom "Razdeli obremenitev" smo strankam predstavili novi  "Batten Clew", patent. Razvit je bil v tesnem sodelovanju z Bavarsko državno opero za potrebe obešanja scenografije v skupni teži do 6,000 kg.
Beri naprej ...

Gerriets na turneji z Pilobolus

10. 7. 2013
gerriets-na-turneji-z-pilobolus

TUBE Roller sistem in OPERA Front/Rear projekcijsko platno na svetovni turneji “SHADOWLAND”.

EWING, New Jersey (15. marec 2013) - Kamorkoli pot zanese “SHADOWLAND” gredo Gerriets TUBE roller sistem in OPERA front/rear projekcijsko platno z njim. Pilobolus plesno gledališče s predstavo “SHADOWLAND,” je že drugo leto na svetovni turneji skupaj z Gerriets opremo.

Gerriets dobavlja projekcijska platna za praktično vse Pilobolus predstave. “Gerriets projekcijska platna uporabljamo vedno,” pravi Shane Mongar, direktor produkcije pri Pilobolus, “saj zaradi visoke kvalitete, elegantnega izgleda in vzdržljivosti z njimi nimamo težav pri delu, ki ga opravljamo.” 

Mongar še pove, da Pilobolus v sezoni 2012-2013 uporablja Gerriets platna OPTILUX rear in black SHOW rear. V predstavi “SHADOWLAND,” pa uporabljajo TUBE rollersistem in OPERA front/rear. Predstava na inovativen način skupine Pilobolus producira silhuete plesalcev na platno, ki tvorijo čudovite konfiguracije v smiselno celoto oz. zgodbo.


Za igro senc je sposobnost projekcijskega platna OPERA  za prednjo in zadnjo projekcijo bistvenega pomena saj le tako lahko uporabijo množične efekte na platnu hkrati. V trenutku, ko enakomerna difuzna svetloba iz zadnje strani riše silhuete plesalcev na platno in izbriše vse barvne odtenke, lahko z dodatnimi oblikami projicirajo dodatne sence in barve na platno s prednje strani.

TUBE roller sistem nezaznavno dviguje in spušča projekcijsko platno z mehkim premikom naprej in nazaj med živo koreografijo in igro senc. TUBE roller je izdelan iz karbonskih vlaken kar daje sistemu kompaktnost in majhno težo a hkrati omogoča veliko nosilnost, stabilnost in veliko hitrost dviganja in spuščanja.

“Zelo sem zadovoljen s tekočim delovanjem TUBE roller sistema,” pravi Mongar, “Njegovo brezhibno delovanje zanesljivost, mobilnost in hitra postavitev je tisto kar smo želeli in s pomočjo Gerrietsa tudi dobili.”
Beri naprej ...

Resničnostni šov Gostilna išče šefa

17. 12. 2012
resničnostni-šov-gostilna-išče-šefa

Pred kratkim se je na komercialni televiziji POP TV odvil resničnostni šov Gostilna išče šefa. Šov je potekal v realnem okolju za katerega so posebej preuredili pravo gostilno. Del scenske opreme je prispevalo tudi podjetje Maori. Stene jedilnice v gostilni so obložene z imitacijo zidakov The Wall Brick. Paneli so namenjeni tako za odrske in filmske scene, kot tudi creativna scena za razne sejemske prostore.

Beri naprej ...

Medeja - gledališka predstava

29. 10. 2012
medeja---gledališka-predstava

Redni gost slovenskih in tujih odrov režiser Tomaž Pandur se tokrat loteva Evripidove tragedije Medeja.

Del res čudovite scenske opreme je prispevalo tudi podjetje Maori:

 • projekcijsko platno OPTILUX izrednih dimenzij 12,80m x 2,80m
 • til zavesa Electra, teže 87g/m2, črne barve
 • umetno ogledalo iz polystyrena, dimenzij 2,5m x 1m


Režija: Tomaž Pandur

Beri naprej ...

 

Želite več informacij?
 • Pokličite nas

  +386 (0) 1 430 52 79

 • Pišite nam

  info@maori.si

 • Obiščite nas

  Savlje 87G, 1000 Ljubljana

 • Oglejte si naš

  YouTube kanal